Over ons

Wie zijn wij?

Ik ben Monique Verheijen.

In het verleden heb ik ervaring opgedaan met administratief werk, pr, marketing en management. Na mijn deeltijdopleiding HBO pedagogiek ben ik gaan werken als pedagogisch medewerkster en coach in de kinderopvang. Daarna ben ik gaan werken met mensen met een (verstandelijke) beperking. In eerste instantie als begeleidster maar al snel kwamen daar administratieve en beleidsmatige taken bij. Voordat ik met Dagbesteding de Schutkooi begon ben ik bedrijfsleidster geweest bij een andere dagbesteding.

Wat ik vooral erg boeiend vind aan het begeleiden van mensen die naar ons komen is dat ik elke dag van hen leer. Deelnemers leren me onder andere relativeren, meer geduld te hebben, tevreden zijn met kleine dingen en bovenal leren ze me dat samen zorgen en samen zijn fijn is en voldoening geeft. Deelnemers halen het goede in me naar boven en hopelijk is dat andersom ook zo. Vanuit een coachende en begeleidende houding kijk ik naar wat de mogelijkheden van iemand zijn en daar bouwen we met zijn allen op verder.

Ik ben Nico ter Woord.

Ik heb ruime werkervaring op sociaal-pedagogisch vlak, combineer mijn werk in de zorg met mijn passie voor de natuur en ben een doener. Na mijn opleiding heb ik een aantal jaren gewerkt voor justitie in een gesloten inrichting voor jeugdigen. Daarna bij Bijzonder Jeugdwerk Brabant, in eerste instantie als pedagogisch medewerker, vervolgens als medewerker agrarisch zorgbedrijf. Ik heb ruime ervaring in bos- en natuurprojecten, in samenwerking met onder meer Staatsbosbeheer en kleinschalige zorgaanbieders.

Binnen mijn werk hecht ik veel waarde aan het creëren en in stand houden van een gezond leerklimaat, waarin ik een coachende en begeleidende rol heb. Ik vind het een uitdaging deelnemers te stimuleren, te motiveren en aan te sturen, zodat ze zicht krijgen op hun eigen mogelijkheden en vaardigheden. Lekker fysiek bezig zijn met een divers aanbod van werkzaamheden in de buitenlucht ervaren deelnemers als prettig en het geeft hen een voldaan en zinvol gevoel van de dag. In mijn werk kan ik mijn kennis en vaardigheden combineren met mijn passies: werken met mensen, werken in de natuur, werken vanuit eigen kracht. Ik vind het fijn om mijn kennis en enthousiasme te delen met anderen.